Close

Het duurt nogtot Kerst!

Over Kerst

Bij Kerstmis vieren Christenen de geboorte van Jezus-Christus. Het Kerstfeest wordt onder deze gelovigen wereldwijd gevierd op 25 december. Tweede Kerstdag wordt vooral in West-Europa gevierd, maar niet overal. De avond voor Kerst zijn er vaak speciale vieringen, zoals een nachtmis, waarbij de kerk ’s avonds laat of ’s nachts nog vieringen heeft.

Ook voor niet gelovigen is Kerst een traditioneel feest. Veel bedrijven en kantoren zijn gesloten en in veel gevallen krijgt het personeel deze dagen gewoon uitbetaald. In de meeste gevallen viert men Kerst met de familie, vooral gourmetten is een bekend fenomeen. Maar ook buiten de deur kan extra goed gegeten worden: veel restaurants bieden speciale Kerstmenu’s aan.

Rond Kerst worden er overal ter wereld veel activiteiten georganiseerd. In Londen is bijvoorbeeld Winter Wonderland en Boxing Day, Duitsland organiseert allerlei Kerstmarkten die veel Nederlanders trekken en dichter bij huis kennen we vooral acties als Serieus Request van 3FM en lokale Kerstmarkten die drukbezocht worden deze dagen. Veel Nederlanders zetten ook een Kerstboom op, die met name door gelovigen tevens voorzien worden van een stalletje waarin het kindje Jezus in een kribbe ligt. Verschillende staatshoofden doen via radio- of televisie een Kersttoespraak naar het volk, net als de Paus alle gelovige toespreekt.

Voor en tijdens Kerst is er overal veel Kerstmuziek te horen. SkyRadio, een non-stop muziekzender, start vaak al vroeg met het toevoegen van Kerstnummers aan de uitzendingen en draait tijdens de feestdagen alleen nog maar Kerst gerelateerde muziek.

Dat Kerst gezellige en gewaardeerde feestdagen zijn wordt wel duidelijk uit het bovenstaande, maar vooral ook door de vele bezoekers ieder jaar weer voor DagentotKerst.nl!