Close

Laatste Kerstnieuws

20 november 2017 – Sinterklaas is nog in het land maar Sky Radio is alweer gestart met het draaien van Kerstmuziek in haar programmering. En dat gaat niet bepaald subtiel: met maar liefst vier tot vijf Kerstplaten per uur is het alweer duidelijk The Christmas Station.

Zoals altijd heeft Sky Radio ook weer een digitaal en online Christmas station voor non-stop Kerstmuziek maar de officiële zender is dus al gestart met het meedraaien van die muziek. Iedere week wordt het aantal platen per uur opgeschroefd tot tot non-stop Kerstmuziek in de week voor Kerst.

 

10 november 2017 – Het Bridse warenhuis John Lewis heeft weer een tranentrekker van een commercial gemaakt. Ieder jaar maakt de keten veel bekeken en besproken spotjes waarbij de tissues bij de hand gehouden moeten worden. De nieuwe commercial voor 2017 is online al te zien.

Over Kerst

Bij Kerstmis vieren Christenen de geboorte van Jezus-Christus. Het Kerstfeest wordt onder deze gelovigen wereldwijd gevierd op 25 december. Tweede Kerstdag wordt vooral in West-Europa gevierd, maar niet overal. De avond voor Kerst zijn er vaak speciale vieringen, zoals een nachtmis, waarbij de kerk ’s avonds laat of ’s nachts nog vieringen heeft.

 

Ook voor niet gelovigen is Kerst een traditioneel feest. Veel bedrijven en kantoren zijn gesloten en in veel gevallen krijgt het personeel deze dagen gewoon uitbetaald. In de meeste gevallen viert men Kerst met de familie, vooral gourmetten is een bekend fenomeen. Maar ook buiten de deur kan extra goed gegeten worden: veel restaurants bieden speciale Kerstmenu’s aan.

 

Rond Kerst worden er overal ter wereld veel activiteiten georganiseerd. In Londen is bijvoorbeeld Winter Wonderland en Boxing Day, Duitsland organiseert allerlei Kerstmarkten die veel Nederlanders trekken en dichter bij huis kennen we vooral acties als Serieus Request van 3FM en lokale Kerstmarkten die drukbezocht worden deze dagen. Veel Nederlanders zetten ook een Kerstboom op, die met name door gelovigen tevens voorzien worden van een stalletje waarin het kindje Jezus in een kribbe ligt. Verschillende staatshoofden doen via radio- of televisie een Kersttoespraak naar het volk, net als de Paus alle gelovige toespreekt.

 

Voor en tijdens Kerst is er overal veel Kerstmuziek te horen. SkyRadio, een non-stop muziekzender, start vaak al vroeg met het toevoegen van Kerstnummers aan de uitzendingen en draait tijdens de feestdagen alleen nog maar Kerst gerelateerde muziek.

 

Dat Kerst gezellige en gewaardeerde feestdagen zijn wordt wel duidelijk uit het bovenstaande, maar vooral ook door de vele bezoekers ieder jaar weer voor DagentotKerst.nl!

 

Klik op ‘Over Kerst‘ om meer te lezen over het grootste familiefeest van het jaar! #dagentotkerst #nachtentotkerst #bijnakerst

Luister Kerstmuziek!

Of kijk hier via YouTube.

We wensen je...

…een vrolijke Kerst!

Tags

#dagentotKerst #DagenAftellen #Kerstman #hoeveelnachtentotkerst, #bijnakerst #hoeveeldagentotkerst #hoeveelnachtenkerst #overkerst #WanneerKerst #Kerst #Kerstmis #CountDown #XMas #Christmas
#Hoeveeldagenkerst #aftellenkerst